Elke donderdag een kerstkaartje #45

Gisterennamiddag was het bij ons in Samana kerstkaartjesnamiddag.  Samana is een vereniging voor mensen met een chronische ziekte en hun mantelzorgers waarbij ik vrijwilliger ben. Naast heel wat ontmoetingsmomenten, uitstappen, infonamiddagen, ... organiseren we ook jaarlijks een creatieve namiddag, Vroeger was het gewoonlijk een kerst- of voorjaarsdecoratie maken, en nu wilden we eens kerstkaartjes maken en ook een makkelijk kadoosje.

Ik ben naar de Action getrokken want : beperkt budget... en ik vond er leuke stansblokken, zo handig voor mensen die niet meer zo makkelijk kunnen knippen, mooie papierblokken, vilten en houten decoraties, lijm, tape, 3D-dingetjes enz...
Ik had vooraf een aantal voorbeeldkaartjes gemaakt om te tonen wat je zoal kan met deze stansblokken, deze hadden we ook op de uitnodiging afgeprint, zo wisten de mensen een beetje wat we zouden doen.En gisterennamiddag was het zover, 10 'dappere' deelnemers (1 man en 9 dames) kwamen knutselen, 2 dames kwamen gewoon voor de gezelligheid en de koffie en de babbel.

Het werd een echt leuke en heel gezellige namiddag.  De mensen waren zo tevreden met hun geknutselde kaartjes, ongelooflijk hoe ze intensief werkten, met als resultaat heel veel toffe kaarten, een aantal ook superkitcherig, maar smaken verschillen en als de mensen het maar mooi vonden en er plezier in hadden!
De meesten hielden het bij de 3-D kaartjes, een paar maakten ook gebruik van wat uitgestanste materialen om een 'ander' kaartje te maken. Dat was natuurlijk wat meer priegelwerk om de uitgestanste rendieren van het kleefband af te krijgen en netjes op de kaart te kunnen plakken, maar met wat hulp hier en daar lukten deze ook best! Dit waren mijn twee voorbeeldkaartjes. 


We werkten met blaadjes met kleefteksten, ik had er thuis een aantal met mijn Spectrum Noirs ingekleurd, zo had ik ook zwarte en rode teksten, want goud en zilver passen immers niet op alles...

Ook de kadoosjes vielen in de smaak, supermakkelijk om te maken, en zo leuk voor een snoepje of wat centjes voor kinderen of kleinkinderen...

Het patroontje bestaat in verschillende versies, ik ben gisteren voor de makkelijkste gegaan zonder snijlijntjes, het moest immers eenvoudig zijn om te maken.
Voor wie het niet kent vind je hieronder het patroontje.  De lijnen zijn rillijnen, je vouwt het papier in 2 en dan de zijflapjes omvouwen, een gaatje ponsen in de 2 zijkanten (ik doe dit nadat ik het gevouwen heb,  zo passen de gaatjes mooi op mekaar), een lintje erdoor, en versieren naar wens.  Doordat wij met dessinpapier werkten hielden we het bij wat viltversieringskes.  Wij maakten de doosjes uit A5-papier, het formaat van een papierblokje van de Action.  Ik vind het ook heel tof om te werken met een A6, postkaartformaat, die doosjes zijn leuk als decoratie op een feesttafel...Ik ben superblij dat het zo'n leuke namiddag werd, 
 tof om te zien hoe iedereen mekaar helpt om er iets moois van te maken, 
voor mij een namiddag met een gouden randje!

Leuk dat je op blogbezoek kwam, lief als je een reactie achterlaat,
ik lees de berichtjes met veel plezier! 
Dankjewel!
  

 
Crealieve groetjes
Nancy

Challenges en zo:  
CHCC: # 306
De Egel: # 23 - Kerstkaart in niet traditionele kleuren (zwart/grijs kaartje)

Reacties

Nicolette zei…
Zo te lezen was het zeker een erg gezellig middag Nancy. Leuk dat jij je daar voor in zet. De kaarten zijn erg mooi.
Groetjes Nicolette
Je@net zei…
Wat een leuke projectjes, Nancy. Fijn dat het zo'n geslaagde en creatieve middag was!
Hetty zei…
Wat een leuk initiatief.
Jullie hebben mooie creaties gemaakt of laten maken.
Groetjes Hetty
helemaal leuk gemaakt !
grtjs,martina
x
Marja zei…
Zo te lezen heb je een leuke middag gehad en zijn er leuke kaarten gemaakt....jou voorbeeldkaarten zijn prachtig.
Groetjes Marja.
Danielle zei…
Wat een mooi initiatief! Geweldig om zo mensen zo bezig te laten zijn, niet alleen gezellig maar ook nog met leuke kaartjes naar huis.... Je voorbeelden zijn mooi zeg!
GerJanne zei…
Hoi Nancy,
Dat klinkt echt super. Jullie hebben die mensen en heel mooie middag laten beleven. Iets zelf maken, geeft zoveel eigenwaarde vaak. Je voorbeeldkaartjes zijn mooi en die doosjes zijn ook al zo goed bedacht. Niet te moeilijk, maar met een groot effect.
Groetjes,
GerJanne
Monique zei…
Super, dat het een geslaagde namiddag is geworden. Altijd zo leuk om te zien dat de mensen dan met iets leuks naar huis gaan en ook nog eens een gezellige middag hebben gehad. Jouw voorbeeldkaartjes zijn prachtig.

Groetjes Monique
Hee Nancy, leuk dat je mijn blog gevonden hebt en bent gaan volgen! Ik zie je alleen niet bij mijn volgers staan. en dit is bij anderen ook al keer zo geweest, weet jij hoe dat kan?

Je hebt leuke voorbeeldkaartje gemaakt! een doosje is overigens ook altijd leuk!

Liefs Kim
cards-by-epie zei…
Prachtig kaartje met voorbeeld Nancy,
gezellig hoor ,samen knutselen xx
Liefs Epie
Eri Kumeling zei…
Je hebt prachtige voorbeeldkaarten/doosje gemaakt voor deze gezellige middag. Daar kun je weer met veel plezier op terug kijken!
Groetjes, Eri
karien zei…
Hele mooie kaarten heb je gemaakt en wat leuk dat je de mensen zo fijne middag hebt bezorgt met lekker te knutselen
Groetjes Karien
trijntje zei…
Wat gezellig Nancy. Zo met elkaar. Leuke kaarten!. Zo zie je maar met beperkt budget kun je best hele mooie kaarten maken. Groeten trijntje
Het zijn hartstikke leuke kaarten de action is ook een top winkel en verkoopt best leuke hobbyspulletjes.
Fijn dat je met elkaar een geslaagde middag hebt gehad.
groetjes Anita
Ans Gilbert zei…
Hoi Nancy,
wat leuk dat jullie zo'n gezellige middag hadden, mooie voorbeelden heb je gemaakt en ook het doosje is heel leuk..Ik was net ook even bij onze Action, wat een drukte..
groetjes,
Ans
Sarah zei…
Dit is leuke post! Ik kreeg net een berichtje van Margo dat ze onder de middag is langs gegaan bij mijn dochter. Zo lief!!!
Rosina zei…
Dat zal vast heel gezellig geweest zijn Nancy...en wat knap van jou om zo een knutselmiddag te organiseren voor die mensen...prachtige voorbeeldkaartjes heb je daarvoor gemaakt...
Ik wil best geloven dat je daar veel voldoening van heb gekregen...

groetjes Rosina
Anoniem zei…
Hoi hoi lieve Nancy! Wat ontzettend leuk om zo'n middag te organiseren en met jou als Pro kaartenmaakster komt dat natuurlijk helemaal goed! Super mooie voorbeelden heb je voor de dames en heer gemaakt en ik vind het ook zo leuk om te lezen dat er een heer bij was :D Zeker een namiddag met een gouden randje en ik denk dat jij voor 10 nieuwe kaartenmaak(s)ters en hobbyverslaafden hebt gezorgd hihi ;)
Liefs Chantal
Misseke zei…
Mooi initiatief en zo te lezen werd het heel gezellig. 2 prachtige kerstkaartjes Nancy had je gemaakt als vb.
Groetjes,
Misseke
karin zei…
Leuk om zo'n creamiddag te organiseren. Mooi voorbeeldjes heb je gemaakt.
groetjes,
Karin
!neke zei…
Mooie middag moet dit geweest zijn !
Top !
Mooie kaarten !!!
Diny zei…
Wat heb je een leuke middag gedeeld met die mensen Nancy....daar kun je mooi op terug kijken!
Leuk om ze zo bezig te zien en er komen nog mooie kaartjes van ook!
Groetjes Diny
ANJA 3D zei…
Prachtige kaarten en doosje heb ke als voorbeeld gemaakt. Ik geloof graag dat z'on middag je heel veel voldoening geeft. Om met deze mensen een creatieve en een gezellig middag te maken.
Groetjes,Anja
Syl(via) zei…
Wat een leuke kaarten heb je gemaakt Nacy en wat een goed initiatief. Gr. Syl(via)
Suzan zei…
Superleuk Nancy zo'n middag organiseren!! Je kaartjes zijn ook prachtig.
Groetjes suzan
Petra L zei…
Oh wat leuk en dankbaar om te doen Nancy en wat prachtige kaarten.


Lieve groet, Petra
Nota Bene zei…
Wat een hartverwarmend verhaal! Een mooi initiatief en een leuke activiteit. Het is duidelijk erg gezellig geweest. Bedankt ook voor het idee over het doosje. Dit jaar is het familienieuwjaarsfeest bij ons en zo'n minidoosje voor op tafel lijkt me erg leuk.
Groetjes, Nele
Hoi Nancy, met een glimlach op mijn gezicht heb ik je verhaal zitten lezen. Wat zal dat een leuke en gezellige middag geweest zijn. Goed dat je alles al zo ver voorbereid had en wat heb je de mensen leuke keuzes gegeven. Ik geloof echt dat het mensen goed doet om met hun handen bezig te zijn en er iets moois (en bruikbaars)aan over te houden. Top.
Een mooie kaart waarmee je deelneemt aan de challenge bij De Egel, dank je wel daarvoor. Heel sierlijk dat mooie rendier.
Lieve groetjes Miranda (dt De Egel)
Hazel zei…
Thanks for entering both of my CHNC challenges with your lovely crafting - hope to see you again soon. x
Hoi Nancy ,`
Wat leuk zo een creatieve namiddag .
Je kaartjes en doosjes zien er schitterend uit .
Groetjes Doris
Margreet zei…
Volgens mij ben jij ook wel een druk baasje, Nancy....je werkt en doet ook nog vrijwilligerswerk....en dan ga je ook nog een middagje knutselen organiseren....helemaal top van je!
En dan kun je ons ook nog prachtige kaartjes en doosjes laten zien!
Fijn weekend!
xxx Margreet
Gina zei…
Wat een prachtig initiatief Nancy ! Een dikke pluim dat je daar jouw schouders onder zet. Leuk dat je een kaartjesnamiddag hebt georganiseerd ! Super van je ! Groetjes, Gina
Ontzettend tof dat je meedoet met onze 'Niet-traditionele-kerst' Challenge !
Bedankt voor je deelname en veel succes.

{Challengeblog De Egel}
{Hobbywinkel De Egel}

KT Fit Kitty zei…
Such a wonderful cause and it sounds like you had a lot of fun too! I love how your cards turned out! So cute!
Nancy zei…
Hey Nancy,

Wat heb jij een creatief weekend achter de rug!

Super allemaal!!

Liefs,
Nancy
Heather zei…
Wow! What a great bunch of cards! They are really all so beautiful! Thanks for playing with CHNCC2.
roelie zei…
wat mooi geworden met hulpmiddelen van action er bij super hoor

gr roelie

Populaire posts van deze blog

Rouw- en sterktekaartjes...

Elke donderdag een kerstkaartje... # 2021/29

Succes